Crucifixion in Maassluis

Twee weken voor Pasen bent u van harte welkom in de Grote Kerk Maassluis voor een bijzonder concert. Canticum Groninghae geeft namelijk op zaterdag 17 maart o.l.v. Daniel Rouwkema een uitvoering van het oratorium Crucifixion van John Stainer.

In 1887 schreef hij het oratorium Crucifixion en het is in onze tijd één van de weinige stukken van hem die nog worden uitgevoerd, met name in Engeland in de lijdensweek. Deze Engelstalige passion volgt het Bijbelse Lijdensverhaal op de voet, beginnend op het moment dat Jezus met zijn discipelen aankomt bij de hof van Gethsemane.

Het programma dat op 17 maart in Maassluis wordt uitgevoerd, draagt als ondertitel: English Music for Passiontide. En niet alleen John Stainer’s oratorium wordt uitgevoerd. Vóór de pauze klinken composities van William Byrd, Maurice Green, Samuel Sebastian Wesley, John Sanders, Philip Stopford en John Goss.

Canticum Groninghae komt – zoals u al vermoedt – uit Groningen en is gespecialiseerd in Engelse sacrale muziek. Het kamerkoor (7 sopranen, 7 alten, 4 tenoren en 4 bassen) kent naast vrouwelijke alten ook mannelijke countertenors.

Drie uitstekende solisten komen Canticum Groninghae versterken: tenor Mark Omvlee, bas Robert Brouwer en – niet onbekend in Maassluis – organist Wybe Kooijmans.

Het concert begint om 20:00 uur en de toegangsprijs bedraagt € 20,00. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via deze website.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.