Van Gregoriaans tot close harmony

Wishful Singing

Zaterdag 23 maart 2019
Aanvang: 20:00 uur
Toegang: € 20,00 (t/m 18 jaar gratis)
Kaartverkoop

Wishful Singing

Van Gregoriaans tot close harmony

Vijf zangeressen, die méér doen dan alleen maar zingen: dat is Wishful Singing. De vijf klassiek geschoolde zangeressen combineren a cappella zang, een overtuigend verhaal en een theatrale uitvoering op het allerhoogste niveau op een geheel eigen wijze. De zangeressen kennen elkaar van het Nationaal Jeugdkoor. Het klikte muzikaal zo goed dat zij besloten om gezamenlijk verder te gaan in ‘female a cappella’, een genre dat hen zeer na aan het hart ligt. De topkwaliteit die Wishful Singing sindsdien heeft laten horen én zien, is wereldwijd uniek.
Het kwintet treedt regelmatig op in de Nederlandse concertzalen, zoals het Concertgebouw in Amsterdam, en is bekend van televisieprogramma’s als Podium Witteman, Maestro en De Wereld Draait Door. Onlangs bracht het kwintet in samenwerking met Herman Finkers de cd In Mysterium uit. Regelmatig zijn er buitenlandse tournees, onder andere door Japan, China, de Verenigde Staten, Duitsland, Spanje, Estland en Italië. Het repertoire is breed en loopt uiteen van werken uit de renaissance en de barok tot volksmuziek, close harmony en hedendaagse muziek.

Programma

Vóór de pauze: Gregoriaans
Ná de pauze: werken van Morley, Wilbye, Ravenscroft, Da Nola, Bremer, Lennon, Drake en traditionele liederen uit Slovenië en Ierland

www.wishfulsinging.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.