Johannes Passion

BachPlus

Zaterdag 13 april 2019
Aanvang: 20:00 uur
Toegang: € 30,00 (t/m 18 jaar gratis)
Kaartverkoop

Ensemble BachPlus

Johannes Passion

Het barokensemble BachPlus werd in 2010 opgericht door sopraan Elisabeth Hermans en klavierspeler/dirigent Bart Naessens met als doel maandelijks een cantateconcert in de Jezuïetenkerk van Aalst uit te voeren. Op deze ‘cantatezondag’ stond steeds de cantate van de grootmeester Johann Sebastian Bach centraal. Meer en meer plaatste het ensemble ook de grotere werken van Bach op het programma, zoals de Hohe Messe en de Johannes Passion.
Het ensemble is uiterst professioneel en combineert die professionaliteit met een warme, vriendschappelijke sfeer. BachPlus heeft ook een verfrissende kijk op het enorme oeuvre van Bach en veroverde zo een vaste plek in de nationale en internationale barokke muziekscene. Optredens vinden plaats op meerdere concertpodia in Vlaanderen, zoals het Concertgebouw Brugge, Amuz Antwerpen en het Festival Van Vlaanderen Gent.
BachPlus verenigt topmusici uit heel Europa, die bij diverse gerenommeerde ensembles een waardevolle ervaring hebben opgebouwd. Ze proberen steeds zo dicht mogelijk bij de toenmalige musiceerpraktijken te blijven. Zo speelt het ensemble altijd op historische of op historisch model gebaseerde instrumenten.

Programma

Johann Sebastian Bach: Johannes Passion BWV 245

bachplus.be

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.