Salvo la fama y la gloria

Música Temprana
Zaterdag 14 april 2018
20:00 uur
€ 25,00

Kaarten bestellen

Ensemble Música Temprana verkent repertoire uit de renaissance en de barok, niet alleen in Latijns-Amerika, maar ook vanuit bronnen van het toenmalige Spaanse wereldrijk. Hiermee brengt het ensemble de muziekontwikkeling van Latijns-Amerika in kaart vanaf het moment dat de eerste conquistadores voet aan wal zetten in de Nieuwe Wereld tot en met de volwassenwording van de eigen barokmuziek op Latijns-Amerikaanse bodem. De musici van het ensemble zijn over het algemeen geworteld in de Latijns-Amerikaanse cultuur en staan daarmee telkens weer garant voor temperamentvolle uitvoeringen.

Het programma Salvo la Fama y la Gloria dat vanavond als slotconcert van het seizoen Muziek tussen Maas en Sluis wordt uitgevoerd, is een veelzijdig programma met volkse villancico’s, verfijnde cancions en heldhaftige romances. De liederen verhalen onder andere over een priester die alle vrouwen in omgeving probeert te verleiden, over de slag om Granada en over een christelijke man die tegelijkertijd verliefd wordt op drie Moorse meisjes.

Música Temprana timmert hard aan de weg. Al eerder hebben we geprobeerd dit levendige en enthousiaste ensemble naar Maassluis te halen, maar eindelijk is het nu gelukt om een datum te vinden in de drukke agenda van deze musici. Na dit aanstekelijke concert gaan we met een goed gemoed de zomer in!

Programma

Muziek van componisten Juan del Encina, Juan de Anchieta, Pedro de Lagarto en Juan de Triana.

Artiesten

MÚSICA TEMPRANA o.l.v. Adrián Rodríguez Van der Spoel

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.