Start nieuw seizoen met muziek en dans

We gaan een bijzondere start van het nieuwe seizoen beleven. Want nog nooit eerder vertoond in onze concertserie Muziek tussen Maas en Sluis: de combinatie van muziek en dans in de Grote Kerk… Dit bijzondere project van het Syrène Saxofoonkwartet verdient het om gezien en gehoord te worden.

Op zaterdag 13 oktober maken we de vloer in de Grote Kerk in Maassluis vrij voor het Syrène Saxofoonkwartet (bestaande uit louter vrouwelijke blazers) en vier dansers. Syrène klopte bij choreografe Rianne Keyzer aan met de vraag of zij iets kon bedenken op muziek van Georg Friedrich Händel. Na veel gesprekken over het concept, werd gekozen voor het thema ‘feest en water’ en dan kom je natuurlijk terecht bij Händels Water Music. Dit stuk bestaat uit barokke dansen, dus het dansante element was al aanwezig.

Rianne ging aan het werk en het resultaat is een soundscape waarbij dansers en musici een geïntegreerd geheel vormen. Voor de choreografe is het optreden in een kerk ook een grote uitdaging. “In een kerk optreden geeft altijd een heel bijzondere sfeer en dat lijkt me prachtig. We moeten wel wat harder werken om één te worden met de omgeving. Maar dat geeft alleen maar een rijkere voorstelling”.

Als tweede compositie is Underwater toegevoegd, een nieuw stuk van de jonge componiste en saxofoniste Celia Swart, die zich in haar werk laat inspireren door de filmmuziek.

Choreografe, blazers en dansers gaan er dus een barok feest van maken. Deze voorstelling wordt trouwens gespeeld en gedanst als één geheel, want dat is belangrijk voor de spanningsboog. Omdat er geen pauze zal zijn, is er na afloop gelegenheid voor een gratis drankje en ontmoeting met de musici en dansers.

Klik hier voor meer informatie over programma en kaartverkoop.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.