Van Swieten Society opent concertserie 2017-2018

De concertserie Muziek tussen Maas en Sluis gaat weer van start! Het nieuwe seizoen biedt veel om naar uit te kijken, te beginnen met een interessant programma rondom Wolfgang Amadeus Mozart, getiteld ‘Mozarts aller landen’.

Want…..“Ieder land heeft zijn eigen Mozart”. Daarmee begon het idee bij de Van Swieten Society voor dit concert. Al in de tweede helft van de 18e eeuw werd op een kind met uitermate grote muzikale begaafdheid direct een etiket geplakt (‘hij is een jonge Mozart!’). En het is natuurlijk de vraag: waren al die talenten in en buiten Europa eigenlijk wel net zo goed als DE Mozart…..

In de Grote Kerk in Maassluis wordt u als muziekliefhebber op 4 november een vergelijkend muzikaal warenonderzoek aangeboden. De ‘Mozarts’ komen overal vandaan. Er is zelfs door de Van Swietens een ‘Mozart’ opgesnord die oorspronkelijk uit Guadeloupe kwam! Dat was Joseph Boulogne Chevalier de Saint-Georges, die ook wel ‘De zwarte Mozart’ werd genoemd. Op de lessenaars staat muziek van al die bijzondere ‘Mozarts’ en natuurlijk komt ook de ‘echte’ Mozart aan bod.

Kijk hier voor meer informatie over het programma en het bestellen van toegangskaarten.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.